Welkom op de website van Europa Kinderhulp

Europa Kinderhulp

De organisatie

Welkom op de website van Europa Kinderhulp. Europa Kinderhulp is een ongesubsidieerde stichting die al meer dan 55 jaar kinderen uit diverse Europese landen laat genieten van een onbezorgde vakantie! Hier vindt u onze Statuten en de samenstelling van ons Algemeen Bestuur.

In 1960 kwamen er 50 Letlandse kinderen in Amsterdam in de wijk Slotermeer op vakantie. De initiator was Jan Ploeger. Dit was een eenmalige actie van een speeltuinvereniging, maar dit was wel de eerste aanzet voor het ontstaan van Europa Kinderhulp, welke officieel werd opgericht op 23 maart 1961.
Daarna ging hij contacten leggen met Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland. In 1963 komen er bijna 100 kinderen naar Nederland. Het kinderaantal groeit flink door. In de jaren ‘70 komen jaarlijks 15 treinwagons met 1000 kinderen uit Berlijn en Hannover naar Nederland voor een vakantie bij een vakantiegezin. Begin jaren 70 waren er heftige godsdiensttwisten in Noord Ierland. Vanuit het principe van Europa Kinderhulp dat alle kinderen gelijk zijn, worden met opzet zowel een katholiek als een protestants kind geplaatst. Er komen dan inmiddels ook kinderen uit Oostenrijk, Frankrijk, Nederland, Engeland en Oekraïne. Jaren hebben we projecten gedaan met kinderen uit Minsk, Roemenië, Bosnië, Albanië en Kosovo. Kinderen uit Engeland hebben we niet meer, maar nu wel uit België (Vlaamse gedeelte).
Europa Kinderhulp werkt uitsluitend met vrijwilligers. Er blijft bij Europa Kinderhulp géén geld aan de strijkstok  hangen en wij werken met zeer betrokken en actieve medewerkers. Wij geven van de 100% die we binnenkrijgen 95% uit aan ons goede doel namelijk: de kwetsbare kinderen. Als goede-doelen-organisatie is het belangrijk dat je de zaken financieel op orde hebt en transparant bent. Sinds 2005 beschikt Europa Kinderhulp over het CBF-Keur. Op dit moment hebben wij ruim 100.000 kwetsbare kinderen een onvergetelijke vakantie bezorgd. Wij bieden deze vakanties aan jongens en meisjes, ongeacht hun religieuze, etnische of sociale achtergrond. 

Wilt u meelopen voor het goede doel? Klik dan hier voor meer informatie hoe u Europa Kinderhulp kunt steunen door mee te lopen of te rennen met de Dam-tot-Damloop.