Welkom op de website van Europa Kinderhulp

Europa Kinderhulp

Nederland

Het lijkt misschien vreemd, maar ook in ons welvarende Nederland zijn er kinderen die hard toe zijn aan een vakantie via Europa Kinderhulp. Van buitenaf is niet altijd te zien wat het voor deze kinderen noodzakelijk maakt om via Europa Kinderhulp op vakantie te gaan.

De laatste jaren heeft Europa Kinderhulp in samenwerking met diverse Nederlandse partnerorganisaties elk jaar voor zo'n 160 Nederlandse kinderen een vakantie in een vakantiegezin weten te realiseren.

Een aantal van deze kinderen komt in materieel opzicht tekort, denk maar eens aan al die alleenstaande ouders met opgroeiende kinderen. Deze ouders zijn vaak al blij dat ze hun kroost te eten kunnen geven, voor iets extra's als een vakantie is geen financiële ruimte.

Er is echter ook een grote groep kinderen die in sociaal of affectief opzicht tekort komt. Deze kinderen komen meestal in materieel opzicht niets tekort, maar hun opvoeding wordt vaak overgenomen door televisie, video's en computer.
Zij zijn niet gewend om met leeftijdgenootjes buiten te spelen en kunnen daardoor moeilijk vriendschap sluiten. Deze kinderen zijn genoodzaakt de zes weken zomervakantie alleen door te brengen, op straat of thuis. Voor hen is het heel belangrijk om eens de gezelligheid van een gezin te ervaren. Een gezin dat tijd en aandacht voor hen heeft.

In Nederland werkt Europa Kinderhulp samen met diverse instanties die op de hoogte zijn van de gezinssituatie van de kinderen. Europa Kinderhulp heeft ook een eigen uitzendende organisatie binnen Nederland, Stichting EKV. Zie Kind aanmelden op deze site.