Welkom op de website van Europa Kinderhulp

Europa Kinderhulp

Familiedagen Friesland 2016

De regio Friesland van Europa Kinderhulp heeft deze zomer aan 132 kansarme kinderen uit  
België, Frankrijk, Duitsland en Nederland een onvergetelijke vakantie bezorgd. Dit was mogelijk dankzij de vele aanmeldingen van vakantiegezinnen die hun hart en huis hiervoor hadden opengesteld. De laatste jaren konden steeds minder kinderen worden uitgenodigd doordat vakantiegezinnen om diverse redenen geen kinderen konden opnemen en zich sporadisch nieuwe vakantiegezinnen zich aanmeldden.   
Doordat het aantal nieuwe vakantiegezinnen dit jaar aanzienlijk hoger lag dan de voorgaande jaren konden meer kinderen worden uitgenodigd. Deze ontwikkeling geeft moed en voor de vrijwilligers van Europa Kinderhulp Friesland een extra stimulans om hun mooie werk met nog meer enthousiasme te doen.


In de periode dat de kinderen in Friesland waren, werden door de vrijwilligers van Europa Kinderhulp Friesland familiedagen georganiseerd. Op deze dagen kregen de kinderen de mogelijkheid om zich helemaal uit te leven in een speeltuin samen met hun vriendjes of broertjes en zusjes, of om, zoals voor twee groepen uit Duitsland, de beginselen van het fierljeppen onder de knie te krijgen. De vakantieouders hebben op deze dagen de mogelijkheid met elkaar van gedachten te wisselen en ervaringen te delen. Het is ook niet niks wanneer je 1,5 week of langer 1 of meer onbekende kinderen in je gezin laat meedraaien. Andere gebruiken en gewoonten die voor deze kinderen heel normaal zijn maar voor Nederlandse begrippen enigszins buiten de maat lopen.  
De familiedagen vonden plaats op kinderboerderij/natuur en milieucentrum De Naturij in Drachten,
op de velden van de Fierljepvereniging Winsum, waarbij de leden van deze vereniging belangeloos de kinderen kennis lieten maken met de Fierljepsport. Eerst in het zand en later het grote werk over het water en op landgoed Nienoord, het landgoed vol verrassingen in Leek.  
 
De regio Europa Kinderhulp Friesland bedankt, ook namens de kinderen en hun vakantiefamilies, alle eigenaren, medewerkers en de mensen achter de schermen van kinderboerderij/natuur en milieucentrum De Naturij in Drachten, van landgoed Nienoord, het land vol verrassingen in Leek en van de Fierljepverein in Winsum, voor een onvergetelijke dag.

« Terug