Welkom op de website van Europa Kinderhulp

Europa Kinderhulp

Familiedag Gelderland

Gezellige familiedag

Het is altijd een beetje spannend als je komt aanrijden op het terrein van de Koninklijke Luchtmacht (AOCS) in Uddel. Na verschillende afslagen op bosweggetjes zie je pas na een tijdje de eerste daken van de tenten. Maar zoals altijd staat het er weer: de pop-up speeltuin voor de Familiedag!


Afgelopen zomer vierden de vakantiegezinnen en hun logeetjes in Gelderland de jaarlijkse Familiedag. Aan alles was gedacht. Een zwembad, een roetsjbaan, een winkeltje, een ritje te paard, lasergamen, schminken, er waren clowns en een knutseltafel, en voor de allerkleinsten stond er
een zandbak en een draaimolen. Er was dus voor groot en klein wat te beleven. De zon scheen, het water spatte rond en angsten werden overwonnen bij de paardjes. Op de verschillende springkussens en bij het lasergamen werd vooral geoefend in stoer springen en gillen, terwijl bij de clowns
aandachtig werd geluisterd én hard gelachen. Toen de lekkere lunch kwam, had iedereen al reuze honger, dus die ging er in als koek.
Een team van tientallen vrijwilligers zorgde voor een soepel verloop van de dag, terwijl de vakantieouders en onze coördinatoren ondertussen van de gelegenheid gebruik maakten om even bij te praten en ervaringen uit te wisselen.

Juist op zo’n evenement als dit zie je zo goed waar het bij Europa Kinderhulp om draait: vrolijke kindergezichtjes! Dat werkte duidelijk inspirerend, want al pratend ontstonden er ook weer nieuwe ideeën om meer ouders enthousiast te maken voor een vakantiekind. Niet onbelangrijk!
Het was kortom een ontspannen en gezellige dag, waarop iedereen blij kan terugkijken.

De Familiedag kan alleen slagen als iedereen er de schouders onder zet: vakantieouders, vrijwilligers, de mensen van de attracties en het AOCS, en de sponsoren.

Jullie zijn onmisbaar, dus véél dank aan ieder die dit mogelijk maakte!

Europa Kinderhulp | Stephanie Niessing


« Terug