Welkom op de website van Europa Kinderhulp

Europa Kinderhulp

Familiedag Noord-Brabant

Gezellige Brabantse familiedag in Warande in Oosterhout
 
Het was niet heel warm op de Brabantse familiedag 2016. Daarom hadden we bijna de hele Warande voor onszelf. Heerlijk! En de kinderen maakte het niet uit dat het niet echt heet was. Die plonsden en sprongen in en uit het water en ook op de trampoline was het druk: wie het hoogste kan!

Op zo’n dag waarbij de vakantiefamilies bij elkaar komen is er tijd om even met elkaar bij te praten, ervaringen uit te wisselen en te genieten. We merken ieder jaar opnieuw dat het fijn is even bij elkaar te komen. En dan gebeuren er van die kleine dingen, die je nooit meer vergeet.
Zo schreef vakantiemoeder en vrijwilliger Ilona een prachtige persoonlijke mail, die beter dan wat dan ook beschrijft waar het Europa Kinderhulp om gaat:


Onbetaalbaar!
Voor het tweede jaar nu mogen wij in de zomervakantie een jongetje uit Berlijn in ons gezin ontvangen. Ons vakantiemannetje, N, is nu 7 jaar. N is klein voor zijn leeftijd, en ook tenger. Maar hij heeft energie voor 10.
We zijn met de gezinnen uit Noord-Brabant in de Warande om er met elkaar en alle kinderen en vakantiekinderen een mooie dag van te maken. Op die dag ontstaat er een prachtig moment. Samen met een medewerker van Europa Kinderhulp sta ik op de rand van het buitenbad. We praten wat en ondertussen houd ik mijn zoon van 4 en onze N uit Berlijn in het oog die, uitgerust met zwemvesten en zwemvleugels, gierend van het lachen onder de sproeiers staan te springen.
En dan gebeurt het. Even later, tijdens een stil moment, aanschouwen wij samen een heel kleine, maar oh zo bijzondere gebeurtenis. Daar dobbert onze kleine N drijvend in dit heerlijke buitenbad, met de zonnestralen die over zijn bleke gezichtje kietelen. Oogjes dicht, zijn armpjes die langzaam door het water bewegen… Ik geloof niet dat ik óóit iemand breder heb zien glimlachen..…. Intens genietend van iets dat voor ons zo gewoon lijkt. Wát een smile, wát een genot!
En ik bedenk mij dat het mogen aanschouwen van deze 30 seconden, het meemaken van dit ogenschijnlijk kleine momentje, goud waard is. Onbetaalbaar!

We bedanken graag iedereen die deze fijne dag mogelijk maakte voor onze vakantieouders en vakantiekinderen. Vrijwilligers en sponsoren (dit jaar waren dat ook de bruiloftsgasten van Ineke, die haar cadeau graag wilde gebruiken voor deze familiedag) en de Warande die ons weer gastvrij ontvingen in hun mooie park: hartelijk dank allen!


« Terug