Welkom op de website van Europa Kinderhulp

Europa Kinderhulp

Familiedagen Zuid-Holland 2017

Familiedag 2017 in de Dordtse speeltuin Zeehavenkwartier

Vanaf 8 juli is Zuid-Holland weer gastprovincie voor kansarme kinderen uit Frankrijk, Duitsland en Nederland die via de stichting een onbezorgde tijd doorbrengen bij vakantiegezinnen.

Dit jaar werd de traditionele familiedag op 2 verschillende data georganiseerd bij de speeltuinvereniging Het Zeehavenkwartier waar een verscheidenheid aan attracties is. Maar, ook heel belangrijk, er is volop gelegenheid om ervaringen uit te wisselen, contacten te leggen, vragen te stellen aan de reiscoördinatoren en vaak komen broertjes en zusjes of vriendjes en vriendinnetjes elkaar die dag weer tegen.


De Hannoverse kinderen konden op 19/7 genieten van schitterend weer. Zelfs toen er rond het middaguur wat onweer en bliksem kwam, kon dat de pret niet drukken: iedereen kon binnen genieten van de – officieel wat later geplande – loterij. Met even later weer een stralend zonnetje aan de hemel hadden alle kinderen weer volop plezier van het zwembad. Er moest zelfs zonnebrandcrème gesmeerd worden.

Voor de Nederlandse, Berlijnse en Franse kinderen was het 2/8 iets minder mooi weer maar voldoende warm om allemaal te genieten van de vele mogelijkheden bij Het Zeehavenkwartier. De oudere kinderen gingen in een hoekje zitten chillen of vertrokken met een bal naar het tegenoverliggende sportveld en hebben zich dus ook prima vermaakt.

Weliswaar niet in het Zeehavenkwartier maar wel bij Bouwspeeltuin Voorn in Utrecht hebben op 14 juli de Croix Rouge kinderen een geweldige dag gehad. En dat op nog wel de Nationale Feestdag van Frankrijk!

In totaal zijn er over de 3 familiedagen verdeeld 355 bezoekers geweest. De foto’s van deze dagen spreken voor zich!

« Terug