Welkom op de website van Europa Kinderhulp

Europa Kinderhulp

Tips voor vakantieouders

Hieronder vindt u een aantal hulpmiddelen die u kunt gebruiken tijdens het verblijf van uw vakantiekind. Ook willen wij u een aantal leuke ideeën geven om met de kinderen te doen bij mooi of slecht weer, voor jong en oud, jongens en meisjes. Heel veel plezier bij het maken en graag zien we de foto’s van diverse kunstwerken.
Ook vindt u nog wat low budget tips voor dagjes uit.

Knutselideetjes voor 5-9 jaar.
Knutselideetjes voor 5-15 jaar.
Knutselideetjes voor 9-15 jaar.
Buitenspelletjes.
Low budget uitstapjes

Woordenlijst Duits en een woordenlijst voor Dummies
Woordenboekje Frans. Dit is een Excel bestand. Als u het wilt afdrukken, gebruik dan de tweede tab, getiteld "printkopie". Deze kunt u dubbelzijdig afdrukken en vouwen, zodat het ook een echt boekje wordt.
Woordenboekje Frans - met plaatjes.

De talenapp BravoLol is ook goed te gebruiken om elkaar beter te kunnen verstaan. De basisversie van deze app is gratis te downloaden in de appstores van Google en Apple maar ook de extra opties zijn na het bekijken van een reclame gratis. Op www.bravolol.com kunt u zien welke talen beschikbaar zijn.

Heimweekalenders
Heimwee is een Duits leenwoord, waarmee een verlangen of weemoed wordt uitgedrukt naar de geborgenheid en zekerheid van het bekende.
Laat de kinderen voor het slapen gaan een kruisje zetten bij de voorbije dag, heimwee is voor het slapen gaan erger dan overdag!
Tip: plak foto's van uw vakantiekind rond deze heimweekalender, zo gaan zij het meer als fotolijstje zien.
Kalender Frankrijk SPF
Kalender Duitsland en Oostenrijk
Kalender Nederland en België
Kalender Hongarije
Kalender Oekraïne

U kunt de kalenders zelf gemakkelijk aanpassen naar het aantal werkelijke dagen (dit kan per jaar of reis schelen).

Filmpje over 'heimwee'
Tijdens de informatiedag in Zuid-Holland heeft een deskundige een presentatie gegeven over 'heimwee' en daarna vragen beantwoord. Wilt u deze presentatie zien? Klik dan hier.